Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Statenfractie PvdA wil actie tegen vertraagde treinen in Zeeland

MIDDELBURG - De Statenfractie van de PvdA heeft in een brief aan de Provincie zijn beklag gedaan over het grote aantal treinen dat in Zeeland niet op tijd aankomt of vertrekt. 

'Met name station Vlissingen scoort volgens cijfers van ProRail met een punctualiteit van 85,2%, het laagste van Nederland, slecht', schrijven Statenleden Ralph van Hertum en Bayram Erbisim. Zij roepen Gedeputeerde Staten op om actie te ondernemen. 

Op tijd reageren

Statenlid Van Hertum wijst erop dat het gebrek aan stiptheid gevolgen heeft voor de tijd om over te stappen op het ander openbaar vervoer. De Statenleden schrijven dat de PvdA-Statenfractie zich de afgelopen jaren samen met vele andere partijen juist heeft ingespannen om het Zeeuwse spoor te verbeteren, onder meer door betere aansluitingen met trein, bus en de Westerschelde Ferry en de komst van de nieuwe spitstrein.  

Van Hertum in een toelichting op de vragen: ,,We willen mensen juist aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken. Maar dan moeten de treinen wel goed op tijd rijden. We hopen dat GS acties onderneemt in de richting van ProRail en de NS.” 

Kruiningen-Yerseke

Een ander onderzoek van spoormonitor wijst station Kruiningen-Yerseke aan als een station waar de trein niet vaak op tijd rijdt, schrijven de twee in hun brief aan GS.  

Ook andere Zeeuwse stations scoren ver onder het landelijk gemiddelde. Het tweetal wil weten of GS nog nog steeds ijveren voor een betere aansluiting (overstap van drie minuten) van de Zeeuwse Lijn in Roosendaal naar en van de treinverbinding naar Breda en Den Bosch. Ook willen ze weten wat GS aan het probleem van de verlate treinen gaat doen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement