Volledig scherm
Wethouder Adri Totté breekt een van de muren door als start van de werkzaamheden bij gemeenschapscentrum De Kauter. © Boaz Timmermans

Startschot klinkt voor verbouwing De Kauter in Nieuw Namen

NIEUW NAMEN - ,,Zeg al zijn afspraken maar af vandaag.” Terwijl wethouder Adri Totté donderdagochtend met een drill een muur van gemeenschapscentrum De Kauter in Nieuw Namen sloopt, wordt er achter hem gegniffeld. De wethouder moet nog even leren mikken met het apparaat, maar krijgt het toch voor elkaar een gat in de muur te slaan. 

Totté geeft vanuit de kraan het startschot voor de verbouwing van het centrum. Sinds 2001 is het stichtingsbestuur al in conclaaf met de gemeente Hulst over het pand, dat vanaf 1971 het gemeenschapscentrum van het grensdorp is. ,,Ik ben blij dat we nu eindelijk begonnen zijn”, zegt Totté. Het gebouw had al eerder aangepakt moeten zijn, maar de aanbesteding viel destijds duurder uit dan verwacht. Nu trekt Hulst 275.000 euro uit.

Carnaval

De Kauter krijgt nieuwe kleedlokalen, want de huidige voldoen al jaren niet meer. Ook komt er een nieuwe berging. De verwachting is dat de werkzaamheden voor carnaval - het laatste weekend van februari - afgerond zijn. Precies op tijd, want carnaval is van levensbelang voor Nieuw Namen en het gemeenschapscentrum is  jaarlijks gastheer van de Foute Party en playbackshow. Ook de ouderenbond en de dorpsraad maken gebruik van De Kauter. Leerlingen van basisschool Sint Jozef gymmen in de sporthal. 

Hulst kondigde vorig jaar aan flink te investeren in dorpshuizen en sportvoorzieningen. De Hontenissehal in Kloosterzande krijgt twee nieuwe kleedlokalen en zuinige led-verlichting. Ook het dak van het dorpshuis in Graauw wordt opgeknapt, evenals dat van dorpshuis De Luifel in Lamswaarde. Het dorpshuis in Lamswaarde krijgt nieuwe toiletten.

Quote

Ik ben blij dat we nu eindelijk begonnen zijn

Adri Totté, Wethouder
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement