Joep Rentmeester, alias Max Verstappen in z'n 'Ret Boel' tijdens de kinderoptocht in Hengstdijk.
Volledig scherm
Joep Rentmeester, alias Max Verstappen in z'n 'Ret Boel' tijdens de kinderoptocht in Hengstdijk. © Peter Nicolai

Stapvoets in de Ret Boel in de stoet van Hengstdijk

POLLHENGSTDIJK - Lopende puzzelstukjes, de jeudige Joep Rentmeester als Max Verstappen in zijn ‘Ret Boel’ bolide en vrolijke klanken van dweilband Opgeraopt uit Vogelwjèrde. Zaterdag beet Hengstdijk het spits af van de carnavalsoptochten. 

Traditioneel als haantje de voorste een week voor het carnaval officieel van start gaat. Vooral veel kinderen in de stoet met daarbij de prinsen en Raden van Elf van de Vogelpiek (Vogelwaarde), de Lamsoren (Lamswaarde), de vrouwelijke Ossekoppen (Ossenisse) en de Kloorianen uit Kloosterzande. Na afloop een spetterend feestje in dorpscentrum De Schuur. ,,Een mooie opmaat voor het komend feest”, aldus Rudi de Waal van de organiserende bouwclub De Polderjongens.

Poll

Ik verheug me op het carnaval

 • Eens (16%)
 • Oneens (84%)
847 stemmen

Winnaars: 

Enkeling 1. Joep Rentmeester (Max Verstappen)
Duo’s Mees en Gijs van der Plas (Wij slaan nergens op)
Groepen : Familie der Weduwe en familie Vink (Ons leste stukske)

 1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

  KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.