Volledig scherm
© Getty Images

Stadhuis Terneuzen moet aangepast voor invaliden

TERNEUZEN - Op het gebied van toegankelijkheid voor invaliden heeft Terneuzen nog een flinke slag te slaan, zo stelt de fractie Sociaal Terneuzen.

Mensen met een lichamelijke beperking die in Terneuzen een evenement bezoeken en hoge nood krijgen, hebben een probleem. Er is geen openbaar invalidentoilet. Sociaal Terneuzen heeft dit aangekaart bij burgemeester en wethouders. Die laten weten dat ze de aanschaf van een mobiel openbaar invalidentoilet onderzoeken. In de zomer nemen ze hierover een besluit.

Sociaal Terneuzen wijst ook op de verouderde gemeentelijke rolstoel in het stadhuis. Die had tijdenlang platte banden. Volgens het college zijn die inmiddels hersteld, maar is de rolstoel erg verouderd. Er wordt bekeken of een nieuwe rolstoel aangeschaft kan worden.  Aan de toegankelijkheid van het stadhuis voor mensen met een beperking moet ook nog flink worden gewerkt. De stichting Ongehinderd signaleerde vijftien verbeterpunten. Zo moeten er andere tafels komen in het bedrijfsrestaurant en moeten de rolstoelvriendelijke toiletten aangepast worden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement