Kok Harry van Bistro De Vette Hap krijgt inspecteur Parasol op bezoek. De kinderen van de zomerschool in Terneuzen smullen van het verhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Kok Harry van Bistro De Vette Hap krijgt inspecteur Parasol op bezoek. De kinderen van de zomerschool in Terneuzen smullen van het verhaal. © Anne Hana

Spelen én leren op de zomerschool: nog leuker dan gewoon school

TERNEUZEN - School in de zomervakantie. Je zou denken dat een kind geen droeviger lot kan treffen. Op het plein van de Terneuzense basisschool de Twijn gillen echter dik honderd kinderen van plezier. Het zomerschooljaar wordt geopend door Harry, de cola-spugende, spaghetti-gooiende uitbater van De Vette Hap. De stemming zit er al direct goed in.

  1. ‘Ik zag hoe al het groen in Zeeland werd weggemaaid, voor mij was het daarmee klaar’
    PREMIUM
    Eens een Zeeuw

    ‘Ik zag hoe al het groen in Zeeland werd weggemaaid, voor mij was het daarmee klaar’

    Tineke Maas (58) groeide op in Goes en woonde al op uiteenlopende plaatsen in Nederland. Ze is al 27 jaar verbonden aan de culturele sector en was directeur van achtereenvolgens De Lochemse Schouwburg, De Hofnar in Valkenswaard, Cool Kunst & Cultuur in Heerhugowaard, Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en Stadstheater Zoetermeer en sinds 2018 van de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. ,,Soms zeggen mensen dat ik iets te veel energie heb, stilzitten is niets voor mij.”