Volledig scherm
Een aantal van de geconfisqueerde nepwapens. © Politie Zeeland/West-Brabant

Speelgoedwapens in beslag genomen tijdens braderie Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de braderie in Kruiningen zijn een aantal speelgoedwapens in beslag genomen. Ze leken veel op echte pistolen. De politie raadt bezoekers die eerder op de dag op de braderie dergelijke wapens kochten om ze te ‘vernietigen’.

De politie nam de kratten met zwartkleurige speelgoedpistolen in beslag na een melding van een bezoeker. Die had op de braderie twee jongens met een vuurwapen gezien en sloeg alarm. De agenten in kogelwerende vesten die naar de braderie gestuurd waren kwamen de twee jongens niet meer tegen, maar zagen wel de kraam waar vanuit tientallen neppistolen verkocht werden.

Nepwapens zijn in Nederland verboden omdat ze gebruikt kunnen worden bij een poging tot beroving, of bij een overval. Daarom neemt de politie dit soort meldingen erg serieus.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.