Juryleden Elian van 't Westeinde en Joop Risseeuw (links) proefden van ieder baksel. Erik Goossen (r) praatte Heel Cadzand Bakt aan elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Juryleden Elian van 't Westeinde en Joop Risseeuw (links) proefden van ieder baksel. Erik Goossen (r) praatte Heel Cadzand Bakt aan elkaar. © Camile Schelstraete

Spanning is om te snijden bij eerste editie Heel Cadzand Bakt

CADZAND-DORP - De messen waren geslepen en de taarten werden gesneden.  Ook de spanning in het Zwingebouw was  zaterdag om te snijden: wie bakt de beste taart van Cadzand?

Elf dames hadden maar liefst zeventien creaties ingeleverd voor de eerste editie van Heel Cadzand Bakt. Sommige deelnemers kwamen zaterdagmiddag met twee baksels: ,,We konden niet kiezen. Het is voor een goed doel en het is een initiatief van de Dorpsraad van Cadzand. Daar doen we het voor.”  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Geen theatervoorstellingen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’
  PREMIUM

  Geen theater­voor­stel­lin­gen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’

  MIDDELBURG - Ze mogen open, maar ze blijven dicht. Geen enkel Zeeuws podium gaat vanaf maandag voorstellingen programmeren voor maximaal 30 man publiek. September wordt al moeilijk, zeker als er dan nog steeds niet meer dan 100 mensen in de zaal mogen. ,,Het knelt aan alle kanten”, benadrukt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Niet alleen voor theaters, maar ook voor impresariaten en artiesten. Ik heb artiesten zien huilen.”
 2. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
  PREMIUM
  video

  Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

  HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.