Volledig scherm
Een bezoeker waagt vrijdag een sprong in het Indoor Skydive centrum in Roosendaal. © ANP

SnowWorld neemt skihal Rucphen en indoor-skydive Roosendaal over

ZOETERMEER/RUCPHEN (AFN) - Uitbater van skihallen SnowWorld, met skihallen in onder meer onder meer Landgraaf en Zoetermeer,  neemt branchegenoot SIS Leisure Group over. Daardoor kunnen de skihallen in Rucphen en Terneuzen en een indoor-skydive in Roosendaal aan het lijstje met vestigingen worden toegevoegd.

In totaal gaat het om zeven locaties die SnowWorld overneemt. Topman Wim Hubrechtsen van SnowWorld zegt dat zijn bedrijf door de deal een landelijke spreiding krijgt. ,,En met de vestigingen Rucphen en Terneuzen kunnen we ook een groot deel van Vlaanderen bereiken.’'

Door de overname voegt SnowWorld tevens activiteiten toe die het eerder nog niet exploiteerde, zoals skydiven. Bij de locatie in Rucphen hoort verder een indoor icekartbaan. Er is geen overnamebedrag van de deal naar buiten gebracht. SnowWorld financiert de overname volledig uit de ruimte in de kredietlijn die het bedrijf eind 2018 met KBC Bank en Belfius heeft afgesloten.

Naast de hallen in Nederland heeft SnowWorld ook een belang in het Alpenpark Neuss in Duitsland. De onderneming is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van indoor-wintersport in Europa.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement