Volledig scherm
Center Parcs © ANP

Sluise mishandelaar de cel in: wilde relatie redden in Center Parcs, maar sloeg zijn vrouw meermaals

DEN BOSCH - Vanwege de mishandeling van zijn vrouw én van zijn ex-partner, moet de 45-jarige D. G. uit de gemeente Sluis 20 maanden de cel in, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat besloot het gerechtshof in Den Bosch dinsdag in het door hemzelf aangespannen hoger beroep.

De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank in Middelburg eerder oplegde en die ook het Openbaar Ministerie had geëist.

De man mishandelde zijn vrouw in 2015 terwijl hij dronken naast haar in de auto zat. Na een avondje biljarten, haalde zijn vriendin hem op met de auto. G. trok plots aan het stuur van de auto. De auto kwam op de verkeerde weghelft en hij sloeg uiteindelijk zijn vriendin op haar neus. ,,Ik weet er niks meer van’', verklaarde G. eerder. 

Daarvoor had hij ook zijn ex-vrouw al eens mishandeld. Dat gebeurde toen ze in 2014 tijdens een weekendje Center Parcs probeerden nog iets van hun relatie te maken. 

De man had gezegd dat hij tijdens die vakantie zelf werd geslagen en dat hij sloeg uit zelfverdediging. Het hof vind echter bewezen dat de man haar meermalen mishandelde. Dat blijkt onder meer uit foto’s en uit de verklaringen van het personeel van het zwembad bij Center Parcs. Medewerkers zagen de vrouw lopen met blauwe plekken, waarop de strafzaak aan het rollen kwam.