Volledig scherm
© Thinkstock

Sluis werkt aan fonds voor energiezuiniger maken van woningen

SLUIS - Inwoners van de gemeente Sluis die hun huis energiezuiniger willen maken, kunnen beter nog even wachten. Een fonds is in de maak om hen financieel te helpen.

PvdA’er Robert Evert lanceerde het idee voor zo'n fonds donderdagavond in de raadsvergadering over de begroting 2020. Het geld had hij er ook al voor: 775.000 euro, door de post ‘economische promotie’ te schrappen. ,,Dat is toch vooral aan ondernemers", aldus Evers. Ook stelde hij de subsidie aan de VVV ter discussie, 'nu steeds minder bedrijven lid zijn’.

Zonneparken

Het schrappen van de post ‘economische promotie’ viel slecht bij coalitiepartijen CDA, Nieuw Gemeentebelang, VVD en Onafhankelijk West. Dat gaat ten koste van evenementen, stelden zij. Kersvers wethouder Rian de Feijter bood een opening. In Sluis zit de aanleg van zonneparken in de pijplijn. Het is vrij gebruikelijk dat initiatiefnemers van zulke parken bijdragen aan maatschappelijke doelen. Dat is dé kans om een fonds voor duurzaamheidsleningen te vormen, denkt De Feijter. Ze verwacht in juni met een voorstel te komen.

Volledig scherm
Sluise wethouder Rian de Feijter bood opening voor oprichting duurzaamheidsfonds, in reactie op voorstel van PvdA-fractievoorzitter Robert Evers. © Camile Schelstraete