Sluis betaalt ruim 5,5 ton voor het stoppen met de Zeeuwse Muziekschool.
Volledig scherm
Sluis betaalt ruim 5,5 ton voor het stoppen met de Zeeuwse Muziekschool. © Getty Images/iStockphoto

Sluis stopt met de Zeeuwse Muziekschool en moet er flink voor dokken

SLUIS - Ja, het is een fors bedrag dat de gemeente Sluis betaalt voor het stoppen met de Zeeuwse Muziekschool. Een alternatief ziet de gemeenteraad echter niet. En dus gaat die akkoord met het betalen van 560.000 euro voor de uittreding. 

De kwestie duurt al een paar jaar. Sluis trok twee jaar geleden de deur van de muziekschool achter zich dicht, omdat steeds meer kinderen muziekles in Vlaanderen volgen. Sluis wilde daar ruim twee ton voor betalen, de Zeeuwse Muziekschool vroeg dik zeven ton. Uiteindelijk moet de gemeente ruim 5,5 ton aftikken. Ook Vlissingen stapte er uit en betaalt bijna twee ton meer.

‘Een belachelijk hoog bedrag’

,,Het is nog steeds een belachelijk hoog bedrag”, zei PvdA’er Joyce Kramer dinsdag tijdens een commissievergadering. ,,Daar hadden we ook een paar jaar muziekles voor kunnen hebben.” Leen Kamphuis (CDA) en VVD’er Raoul du Fossé sloten zich daar bij aan. Lia Flikweert van Onafhankelijk West hoopt dat Sluis er lering uit trekt. Als de gemeente ergens instapt, moeten de consequenties duidelijk zijn wanneer Sluis daar later mee stopt, vindt ze.