Lisette Cauwels van hardloopgroep The Belfort Bastards uit Sluis nam het initiatief voor een virtueel hardloopevenement.
Volledig scherm
Lisette Cauwels van hardloopgroep The Belfort Bastards uit Sluis nam het initiatief voor een virtueel hardloopevenement. © The Belfort Bastards

Sluis Rent tegen Kanker gaat door als virtueel sportevenement

SLUIS - De eerste editie van Sluis Rent tegen Kanker kan niet doorgaan in september.  In plaats daarvan houdt Lisette Cauwels met haar hardloopgroep The Belfort Bastards uit Sluis een virtueel sportevenement. ,,We pakken het zo breed mogelijk aan.”

Bij het virtuele evenement Sluis Rent tegen Kanker wordt er wel degelijk écht gesport. Alleen niet, zoals oorspronkelijk het idee was, rennend in groepsverband. ,,Het evenement in september was niet haalbaar vanwege corona, we zaten te denken hoe we dat op konden lossen”,  vertelt initiatiefneemster Lisette Cauwels. Lisette kwam op het idee van een virtuele editie. Iedereen kan zich aansluiten bij team Sluis Rent tegen Kanker, om met een sport naar keuze geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.  ,,Niet iedereen kan of wil hardlopen, we  kunnen het op deze manier zo breed mogelijk aanpakken.”

Ook paardrijden of vissen mag

Hardlopen, wandelen fietsen, kanoën, paardrijden, boogschieten, voetballen of zelfs vissen: alles mag. ,,Hoe lang je sport, maakt ook niet uit. Er zijn mensen die een estafette doen, iemand loopt een halve marathon en ik ken iemand die van Aardenburg naar Cadzand loopt.”  Ook de dag en het tijdstip bepalen de deelnemers zelf. Een medaille krijgen ze thuisgestuurd. Lisette is nog op zoek naar sponsors voor de medailles en portokosten, zodat er zoveel mogelijk geld naar KWF kan.  Het oorspronkelijke hardloopevenement wordt volgend jaar alsnog gehouden, hoopt Lisette. Meedoen aan Sluis Rent tegen Kanker kost 16,50 euro. Inschrijven kan tot en met 31 augustus en meedoen tot en met 20 september.  Meer informatie en inschrijven via facebook.com/sluisrenttegenkanker.

Quote

Er zijn mensen die een estafette doen en iemand loopt een halve marathon

Lisette Cauwels, Sluis Rent tegen Kanker