De man werd eerst naar het Antonius Ziekenhuis gebracht in Oostburg en daarna naar Gent, waar hij overleed.
Volledig scherm
PREMIUM
De man werd eerst naar het Antonius Ziekenhuis gebracht in Oostburg en daarna naar Gent, waar hij overleed. © HV Zeeland

Slachtoffer dodelijke healing IJzendijke is man (34) uit Oudewater, therapeuten verdacht van doodslag

UPDATE 14.18 uurIJZENDIJKE - De man die vorige week omkwam bij een healingsessie in IJzendijke is een 34-jarige man uit Oudewater (bij Gouda). De twee therapeuten worden door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag. Ze zijn flink aangeslagen door het overlijden van de man, vertellen hun advocaten. Ook de derde verdachte, een bezoeker van de sessie, wordt aangeklaagd voor doodslag. 

Vorige week woensdag kwam de man om het leven bij een healingsessie van Iboga Farm in IJzendijke. Hij bezocht een drie dagen durende Warrior Retreat, waarbij deelnemers via meerdere ceremonies met ‘plantmedicijnen’ innerlijke groei proberen te bereiken. De organisatoren gebruikten daarbij onder meer de hallucinerende - en in Nederland verboden - drank ayahuasca. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.