Volledig scherm
Op ut Stjieen, op ut Stjieen. © Camile Schelstraete

Sint Jansteen deelt plaagstoot uit aan ‘grote stad’ Hulst met ‘Op ut Stjieen’

SINT JANSTEEN - ,,Ze moesten op 't Stiejn ook weer wat hebben hoor", klinkt het onder rasechte Hulstenaren. Sinds dit weekend prijkt op de geluidswal langs de N290 tussen Hulst en Sint Jansteen de tekst ‘Op ut Stjieen'. 

Overduidelijk een knipoog naar en prikkelende plaagstoot aan de letters #InUlst die in ‘de grote stad’ Hulst staan. Al is het volgens wat oudere inwoners van Sint Jansteen wel verkeerd geschreven. ,,Het moet ‘Opt Stiejn’ zijn", zegt dorpsraadvoorzitter Roland Merckx op Facebook. De gemeente Hulst weet niet wie de letters geplaatst heeft.

Volledig scherm
Inulst vorig jaar onthuld bij het Vestrock-terrein. © Camile Schelstraete
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.