Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Sergeant Willems wil geen enkele gesneuvelde vergeten

ZAAMSLAG - Geen enkel oorlogsslachtoffer mag vergeten worden, vindt Filip Willems. De Belgische sergant vindt dat ook de drie militairen in zijn woonplaats Zaamslag herdacht moeten worden.

Willems haakt aan bij de actie Lichtjes op Oorlogsgraven, een initiatief dat in 2015 begon bij Dick Jansen uit Burgum. Het idee om tijdens kerstavond lichtjes de branden op de oorlogsgraven, kreeg navolging. Vorig jaar werden er op 335 plaatsen in Nederland kaarsen aangestoken voor de gesneuvelden. In Zeeuws-Vlaanderen gebeurde dat in Groede, Axel, Hulst, Graauw, Kloosterzande.

Ook de drie jongens die vertrokken vanuit Zaamslag waar ze bivak hadden en omkwamen tijdens de strijd om Zuid-Beveland moeten herdacht worden volgens Willems. ,,Dit doen we omdat het voor deze jonge mensen nooit geen Kerstmis meer is geweest, nadat ze het ultieme offer brachten voor onze vrijheid. Ik heb ondertussen reeds wat informatie mogen ontvangen en ben een brochure aan het samenstellen om dit op kerstavond aan de bezoekers mee te kunnen geven.”

Meer informatie via lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.