Don van Vliet van De Haven van Renesse (met hondje Pip) onderzoekt samen met vijf andere paviljoens hoe met afval als koffiedrab en sinaasappelschillen nieuwe producten kunnen worden gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Don van Vliet van De Haven van Renesse (met hondje Pip) onderzoekt samen met vijf andere paviljoens hoe met afval als koffiedrab en sinaasappelschillen nieuwe producten kunnen worden gemaakt. © Sandra Schimmelpennink

Schouwse strandpaviljoens gaan slim om met afval: koffiedrab komt terug als kroket

RENESSE - Per seizoen drinken toeristen honderdduizenden kopjes koffie en glaasjes vers geperste jus aan de Zeeuwse kust. De koffiedrab en sinaasappelschillen eindigen in de vuilverbrandingsoven, terwijl je er ook nieuwe producten van kunt maken. Zes Schouwse strandpaviljoens kiezen voor het laatste. Ze gaan hun afval circulair verwerken: koffiedrab komt terug als kroket.

  1. Dierenspeciaalzaak van familie De Bruijn in Hulst haalt 50-jarig jubileum nét niet, zoon Coen verkoopt familiebedrijf een jaar eerder

    Dierenspe­ci­aal­zaak van familie De Bruijn in Hulst haalt 50-jarig jubileum nét niet, zoon Coen verkoopt familiebe­drijf een jaar eerder

    ,We hebben gouden tijden meegemaakt toen seksshops en banken nog massa’s mensen naar Hulst trokken”, vertelt Coen de Bruijn (52). Belgen weten de dierenspeciaalzaak van de familie De Bruijn in die jaren óók goed te vinden. Na zware coronajaren stopt Coen de Bruijn met familiebedrijf Pets & Co De Bruijn in Hulst. Hij is klaar met zeven dagen per week werken. Toch voelt het voor hem vreemd een vertrouwde plek te verlaten.