Wethouder Jack Begijn en leerlingen Brendan en Angelina laten als startsein van de Vrijheidsspelen duiven los.
Volledig scherm
Wethouder Jack Begijn en leerlingen Brendan en Angelina laten als startsein van de Vrijheidsspelen duiven los. © Guido van der Heijden

Scholieren in Terneuzen sporten en spelen in vrijheid

TERNEUZEN - Dik driehonderd leerlingen van negen Terneuzense basisscholen deden vandaag mee aan de Vrijheidsspelen. Basisscholieren maakten op sportpark Oude Vaart kennis met sporten en scholieren van andere scholen. 

Gewapend met spandoeken lieten de deelnemers zien hoe belangrijk ze vrijheid vinden. Cor Verlinde is initiatiefnemer van de Vrijheidsspelen. ,,Het is zo belangrijk dat kinderen de waarde van vrijheid kennen. Omdat ze tijdens de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag vakantie hebben staan we daar nu bij stil.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.