Cargill-vestiging aan de noordelijke entree van Sas van Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Cargill-vestiging aan de noordelijke entree van Sas van Gent. © Harmen Van Der Werf

Sas van Gent: beetje overlast hoort erbij, maar waar trek je de grens?

SAS VAN GENT - Sassenaren zijn wel wat gewend als het gaat om overlast van industrie of verkeer. De meesten accepteren dat, bleek dinsdag op een debatavond van de stadsraad Sas van Gent. ,,Maar”, sloeg bewoner Cyriel de Moor de spijker op de kop, ,,waar trek je een grens?”

Het was precies de vraag waarop de organiserende stadsraad Sas van Gent antwoorden wilde horen. Want volgens voorzitter Leonie van Benten komen er tal van ontwikkelingen op de Betekoppenstad af die de leefomgeving kunnen beïnvloeden. Ze had het over windturbines, zonneparken, zware industrie, meer verkeer- en scheepvaartbewegingen.

  1. Geen theatervoorstellingen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’
    PREMIUM

    Geen theater­voor­stel­lin­gen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’

    MIDDELBURG - Ze mogen open, maar ze blijven dicht. Geen enkel Zeeuws podium gaat vanaf maandag voorstellingen programmeren voor maximaal 30 man publiek. September wordt al moeilijk, zeker als er dan nog steeds niet meer dan 100 mensen in de zaal mogen. ,,Het knelt aan alle kanten”, benadrukt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Niet alleen voor theaters, maar ook voor impresariaten en artiesten. Ik heb artiesten zien huilen.”