Volledig scherm
© Thinkstock

Sas neerzetten als voorstad van Gent

SAS VAN GENT - Door de spoorlijn langs Sas van Gent open te stellen voor personenvervoer kan Sas van Gent zich ontwikkelen tot voorstad van Gent.

Het is één van de toekomstplannen in de pas gepubliceerde ontwerp-omgevingsvisie voor Sas van Gent. Gent kent woningnood. Met een treinverbinding kan Sas van Gent zich neerzetten als alternatief, is het idee.

Tweedeling

Tegelijkertijd wordt in de visie gewaarschuwd voor een tweedeling tussen Sassenaren en 'van oorsprong geen echte Sassenaren'. In Sas wonen al veel Vlamingen. Hun aantal groeit dankzij de vrij lage woningprijzen. Velen wonen er wel, maar leven er niet. De school en vooral het verenigingsleven kunnen helpen de samenhang te versterken, wordt geopperd.

In de ontwerp-omgevingsvisie, gemaakt met bewoners van Sas, wordt verder aangedragen het Kanaaleiland verder uit te bouwen tot recreatiegebied, het stadshart te verlevendigen en in te zetten op verduurzaming van het woningaanbod.

Tot 9 mei zijn via m.molenaar@terneuzen.nl reacties op de visie mogelijk. Sas mag er later, met de gemeente, mee aan de slag.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement