Stadhuis Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis Terneuzen. © Peter Nicolai

Samenwerking omroepen lijkt verder weg dan ooit na uitspraken voorman GO-RTV in Terneuzen

TERNEUZEN - Steven Hamelink, voorzitter van GO-RTV, pleitte dinsdagavond voor de Terneuzense raadscommissie samenleving opnieuw voor samenwerking tussen de verschillende Zeeuws-Vlaamse omroepen. Maar die lijkt na zijn betoog verder weg dan ooit. 

Hamelink stond voor de commissie, omdat het Terneuzense college zijn omroep een nieuwe licentie wil gunnen. De voorzitter van GO-RTV greep het agendapunt aan om kritiek te leveren op de meegaande houding in Hulst ten opzichte van Omroep Hulst. Voor de commissie schetste Hamelink het beeld dat er toch een en ander schortte aan de Hulster nieuwsorganisatie. In Hamelinks ogen voldeden de collega’s in Hulst niet aan de voorwaarden. Samenwerken zou hij graag doen, maar Hulst wilde niet met hem samen werken, zo stelde hij. Hij riep de Terneuzense raadsleden op een oordeel te vellen over een omroep ‘die een video deelt over een kikker die een worm eet’.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement