Scholieren van het Lodewijkcollege verzamelden woensdag bij de Beethovenhof. De politie hield een oogje in het zeil.
Volledig scherm
Scholieren van het Lodewijkcollege verzamelden woensdag bij de Beethovenhof. De politie hield een oogje in het zeil. © Camile Schelstraete

Samenscholingsverbod in Terneuzen na massale opkomst voor vechtpartijen

TERNEUZEN - Om opstootjes tussen jongeren te voorkomen is voor de hele kern Terneuzen een samenscholingsverbod afgekondigd. De maatregel is vanmiddag om vier uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.

De ingrijpende maatregel is genomen, nadat groepen leerlingen van de middelbare school Lodewijk College afgelopen dagen elkaar opzochten om te vechten. Dat gebeurde onder meer in de buurt van de locatie Zeldenrustlaan van het Lodewijk College en bij het Beethovenhof. Een vechtpartij tussen twee meisjes is daarvoor de aanleiding.

Het is aan de politie om te beoordelen of er sprake is van overtreding van het samenscholingsverbod. ,,Dat meer dan honderd jongeren bij elkaar komen om rotzooi te trappen, zoals de laatste dagen, willen we direct tegengaan”, aldus de Terneuzense locoburgemeester Frank van Hulle. Eén van de maatregelen die de politie kan nemen, is het in beslag nemen van mobiele telefoons. Ook gelden er forse boetes.

Op beide locaties van het Lodewijk College, de Oude Vaart en Zeldenrustlaan, zijn vanmiddag bijeenkomsten gehouden waar alle nog aanwezige leerlingen moesten verschijnen. De politie en een officier van justitie hebben hen daar verteld dat er een samenscholingsverbod komt en wat de gevolgen kunnen zijn.

Naast het in beslag nemen van mobiele telefoons en het opleggen van forse boetes is ook gezegd dat na overtredingen huisbezoeken kunnen plaatsvinden om de ouders te informeren. De school kan tevens sancties nemen tegen betrokken leerlingen, zoals schorsingen.

De maatregel geldt dus voorlopig voor een week, tot en met volgende week donderdag. Volgende week is het juist herfstvakantie.

Een leerkracht van het Lodewijk College heeft het samenscholingsverbod op een ludieke manier gebruikt. De docent fotoshopte een foto van een aantal scholieren die juichend over straat lopen, met daarop de tekst: ‘Laten we in plaats van samenscholen, samen scholen’

Oproep die de ronde doet op het Lodewijk College.
Volledig scherm
Oproep die de ronde doet op het Lodewijk College. © Harmen van der Werf
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement