Volledig scherm
Vlag halfstok bij Dow Benelux op het Maintenance Valuepark in Terneuzen © Harmen van der Werf

Rotterdamse die omkwam bij ongeluk Dow werkte voor uitzendbureau

update 15.30TERNEUZEN - De 63-jarige Rotterdamse die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk op het terrein van Dow in Terneuzen was in dienst bij LevelPlus. Dat heeft het uitzendbureau vandaag bekendgemaakt. 

,,Met pijn in het hart moeten wij bekend maken dat een medewerker van LevelPlus is omgekomen. Onze geliefde collega Brigitte zal zeer worden gemist. Ze was een baken voor Levelplus. Alle collega’s van Levelplus, het kantoorpersoneel en alle medewerkers zijn ingelicht en worden opgevangen”, meldt het bedrijf.

Vanwege het dodelijke bedrijfsongeluk bij Dow is het geplande onderhoud aan een van de krakers tot nader order stilgelegd. Het chemiebedrijf licht vandaag alle werknemers in over het ongeluk. 

De vrouw werd maandag aangereden door een grote kraan op het terrein. Alle hulp mocht niet meer baten en ze overleed aan haar verwondingen. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht. 

De vlag hangt halfstok bij Dow Benelux op het Maintenance Valuepark in Terneuzen. ‘De verslagenheid heerst bij ons', meldde het bedrijf gisteravond. Alle werknemers worden vandaag geïnformeerd over het ongeluk. “Dat doen we in verschillende bijeenkomsten en ook de leidinggevenden zijn daarbij aanwezig”, zegt woordvoerder Tim Brouwer.  

Het groot onderhoud aan Kraker 1 is daarom tot nader order stilgelegd. Voor het onderhoud - dat twee maanden duurt - zijn zo'n 500 extra mensen ingezet. Wanneer de werkzaamheden weer worden voortgezet, is nog onduidelijk, laat Brouwer weten.

Slachtofferhulp

De bestuurder van de kraan, een man uit Mijdrecht, wordt door de politie aangemerkt als verdachte. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en is inmiddels weer vrij. “Bij zulke ernstige ongelukken is het gebruikelijk dat een betrokkene als verdachte wordt bestempeld. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak ervan was: gewoon een ongeval of iets anders”, aldus een politiewoordvoerder.

Mogelijk waren er meerdere ooggetuigen van het ongeluk. Dow heeft een bijstandsteam van de brandweer waar mensen terecht kunnen met vragen of voor een luisterend oor. Ook voor de betrokken chauffeur is slachtofferhulp ingeschakeld.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    VIDEO

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.