Volledig scherm
© Roompot.nl

Roompot bouwt eerste gasloze vakantiepark in Kamperland

VIDEOKAMPERLAND -  Roompot Vakanties begint dit jaar nog met de bouw van een vakantiepark dat volledig op elektriciteit draait. Roompot Water Village, een kleinschalige luxe resort, wordt zonder gasaansluiting aangelegd. Het bedrijf investeert 22 miljoen euro in het project.

Roompot Water Village zal voor een groot gedeelte uit water bestaan. Het park komt dicht bij de Noordzee te liggen aan Nationaal Park Oosterschelde en bij het strand van Kamperland. De gasten kunnen gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het naastgelegen Roompot Beach Resort. 

De 86 van duurzame materialen gebouwde woningen, die bijna allemaal aan het water liggen, worden verwarmd met behulp van warmtepompen. Hierdoor is een gasaansluiting niet nodig. Voor opwekking van de energie worden ze voorzien van zonnepanelen. Door uitbreiding van het aantal zonnepanelen kan de woning geheel energieneutraal worden uitgevoerd, het zogeheten nul-op-de-meter.

Volledig scherm
© Roompot.nl

Naast het energieverbruik en de energieopwekking wordt ook de streekeigen beplanting op het nieuwe resort zodanig ingepast dat geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn voor het onderhoud. Er komt een centraal parkeerterrein met laadpalen voor elektrische auto’s.

De eerste woningen, met een verkoopprijs vanaf 173.950 euro, gaan in het weekend van 28 en 29 april in de verkoop. De bouwwerkzaamheden beginnen dit najaar. Water Village is naar verwachting in de zomer van volgend jaar gereed. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement