Volledig scherm
Repetitie van toneelvereniging Plattelanders. vlnr Annemarie (speelt Marie-Jeanne, Conny (speelt Antoinette), Pieter (speelt Jean-Jean), Tonny (speelt Graaf Cyriel), Petra (speelt Claire) en Piet (speelt tuinman). © Boaz Timmermans / Fos Fotografie

Rollen omgedraaid in nieuw stuk Plattelanders: vrouw moet naar regisseur luisteren

OOSTBURG - Foefoe is de titel van de kluchtige komedie die toneelvereniging De Plattelanders dit jaar in het Ledeltheater in Oostburg op de planken brengt.

Regisseur Richard van de Vijver heeft een cast van elf spelers. ,,Er zijn drie nieuwe leden bij, ze hebben een kleine rol en moeten best nog veel leren, zoals het spelen naar de zaal toe. Onder hen mijn echtgenote. Nu moet ze een keer doen wat ik zeg. De anderen zijn oude rotten in het vak.”

Foefoe speelt zich af in een kasteel met de nodige rare bewoners, vreemd personeel, een bijtgrage hond en onverwacht en ongewenst bezoek. De Plattelanders spelen Foefoe op 1, 8, 15 en 16 februari in het Ledeltheater in Oostburg en op 22 februari in De Halle in Axel.

Jongeren van de Plattelanders

De jeugdtak van de toneelvereniging, de Jongeren van de Plattelanders, staan binnenkort ook weer op de planken. Ze spelen voor de derde maal een stuk geschreven en geregisseerd door Monika van de Ree. Voor altijd jong is weer een verhaal met een knipoog naar bekende figuren zoals kapitein Haak, Reintje de Vos en koning Leeuw, maar vooral ook veel lol en een happy end. ,,Dat moet van mij”, aldus Monika. ,,Verder heb ik dit jaar auditie kunnen houden, een luxe.“ Zeventien jongeren en één volwassene vormen de cast van Voor altijd jong, dat zich afspeelt rond een kasteel en in een kersentuin. De Jongeren spelen op 2 februari om 14 uur en op 7 februari om 20 uur in het Ledeltheater in Oostburg.

Zoals ieder jaar hebben de vrijwilligers van de Plattelanders weer een prachtig decor gebouwd. Nu zijn ze nog op zoek naar een elektrisch haardvuur. ,,Voor onze fraaie open haard in het kasteel”, aldus Van de Vijver.