Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Willy Dekker van Rijkswaterstaat Zee en Delta op de Oostsluis in Terneuzen. © Camile Schelstraete

Rijkswaterstaat pompt 3 miljard euro in Zeeuwse sluizen, bruggen en wegen

TERNEUZEN - Rijkswaterstaat pompt tot 2030 ruim 3 miljard euro in de renovatie en vervanging van Zeeuwse bruggen, sluizen en wegen. Het is de grootste onderhoudsbeurt uit de geschiedenis van de rijksdienst.

In het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen zijn Zeeuwse instanties als provincie, gemeenten, waterschap en de NV Westerscheldetunnel woensdag bijgepraat over de grootste onderhoudsoperatie ooit van Rijkswaterstaat. De komende tien jaar worden 27 Zeeuwse sluizen, bruggen, wegen en andere objecten - zoals oevers en doorlaatmiddelen - aangepakt. 

Bekijk hier de kaart en de beschrijving van de werkzaamheden.

,,We hebben betrokken instanties geïnformeerd over de enorme opgave waarvoor we staan", vertelt Willy Dekker, directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Zee en Delta. ,,We hebben ook gekeken of we zaken onderling kunnen afstemmen, hoe we de hinder kunnen beperken en of we bepaalde dingen samen kunnen doen. Het is niet alleen ons project. Het is een gezamenlijke wens om de regio zo goed mogelijk bereikbaar te houden."

  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.