Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Evides, dat water levert aan huishoudens en bedrijven in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Evides, dat water levert aan huishoudens en bedrijven in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Brabant. © ANP

Rijk geeft Zeeland 10 miljoen euro extra en maakt zo ontvlechting Evides en PZEM mogelijk

MIDDELBURG - Zeeland krijgt 10 miljoen euro extra van het Rijk om het waterbedrijf Evides los te koppelen van energiebedrijf PZEM. De bijdrage die bovenop het compensatiepakket voor de misgelopen marinierskazerne komt, betekent dat de provincie en de gemeenten straks meer geld in de knip krijgen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

 1. Verdachte moord Oostkapelle: ‘Het leven op het appartementencomplex was een hel voor mij’
  PREMIUM

  Verdachte moord Oostkapel­le: ‘Het leven op het appartemen­ten­com­plex was een hel voor mij’

  MIDDELBURG - Het leven op het appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle was ‘een hel’ voor de verdachte van de moord op een 78-jarige vrouw. Dat vertelde hij vanochtend aan de rechter. Volgens hem wilden bewoners hem ‘van het park weg hebben’ en is hem ‘jarenlang het leven zuur gemaakt’. Bewoners hebben juist verklaard dat hij hen bedreigde en angst inboezemde.
 2. Nieuw hotel in Dishoek zit meteen vol: ‘Ik zie kansen die anderen voorbij laten gaan’
  PREMIUM

  Nieuw hotel in Dishoek zit meteen vol: ‘Ik zie kansen die anderen voorbij laten gaan’

  DISHOEK - Kansen zien waar anderen aan voorbij gaan. Dat is de formule die hotelier Michel Kloeg uit Zoutelande hanteert bij het uitbreiden van zijn keten. De nieuwste loot is Hotel Zeeuws Licht in Dishoek dat gisteren om 12 uur de eerste gasten ontving. Tot anderhalf jaar geleden stond daar aan de rand van het dorp Hotel De Wijde Landen dat door Kloeg is overgenomen, gesloopt en vervangen door een luxer hotel met meer bedden. ,,Van 44 kamers en 88 bedden naar 69 eenheden met 192 bedden.”
 1. Mika (11) speelt jonge Ferry Bouman in Undercover-film: 'Hij is mijn idool'
  Play

  Mika (11) speelt jonge Ferry Bouman in Undercover-film: 'Hij is mijn idool'

 2. Wederom luchtaanvallen op Gazastrook
  Play

  Wederom luchtaan­val­len op Gazastrook