Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Evides, dat water levert aan huishoudens en bedrijven in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Evides, dat water levert aan huishoudens en bedrijven in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Brabant. © ANP

Rijk geeft Zeeland 10 miljoen euro extra en maakt zo ontvlechting Evides en PZEM mogelijk

MIDDELBURG - Zeeland krijgt 10 miljoen euro extra van het Rijk om het waterbedrijf Evides los te koppelen van energiebedrijf PZEM. De bijdrage die bovenop het compensatiepakket voor de misgelopen marinierskazerne komt, betekent dat de provincie en de gemeenten straks meer geld in de knip krijgen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

  1. Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantastische plek voor een natuurliefhebber’
    PREMIUM
    dag huis!

    Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantasti­sche plek voor een natuurlief­heb­ber’

    OUD-SABBINGE - Ella (74) woont aan de Prins Bernhardstraat in Oud-Sabbinge. Een voordeur heeft ze niet, dus je kondigt je komst aan door het belletje aan de poort te laten klingelen. In de pruimenboom voor het keukenraam halen koolmeesjes acrobatische toeren uit en als je aan de keukentafel zit, kijk je over het akkerland en een polderdijkje waar een enkeling z’n hond uitlaat. ,,Een heerlijke plek”, vindt Ella. Toch staat haar woning te koop.