Volledig scherm
. © Ernst Jan Rozendaal

Ride for the Roses van start in Terneuzen

TERNEUZEN - De meeste tourfietsers van de 3000 die vandaag de Delta Ride for the Roses rijden zijn om 9 uur zaterdagochtend van start gegaan. Dat gebeurde traditioneel na het zingen van het liedje The Rose van Bette Middler.

Het is de derde keer dat de Ride in Zeeuws-Vlaanderen wordt gereden. De afgelopen twee jaar op zondag omdat de dag ervoor de toertocht rond Goes plaatsvond, dit keer op zaterdag omdat de landelijke Ride for the Roses in september vanuit Goes begint.

Het duurde een goede 10 minuten voor de fietsers die de 120 of de 80 kilometer rijden weg waren van de Markt in Terneuzen. Later op de ochtend vertrekken de fietsers voor de 50 en 25 kilometer.

Volledig scherm
. © Ernst Jan Rozendaal
Volledig scherm
. © Ernst Jan Rozendaal
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.