Leerlingen 5 vwo van het Reynaertcollege volgen een project rond de Berlijnse muur. Links lerares Goedele Laenens.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen 5 vwo van het Reynaertcollege volgen een project rond de Berlijnse muur. Links lerares Goedele Laenens. © Camile Schelstraete

Reynaertcollege grijpt val Berlijnse Muur aan voor project rond identiteit

HULST - Nog een paar weken, dan is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. De bovenbouwleerlingen van het Reynaertcollege in Hulst staan daar een heel jaar bij stil. ,,Muren zijn er nog steeds, niet alleen fysiek maar ook mentaal.”

 1. Manon van Opdorp: ‘Ik wil niet de grootste, maar wel de beste in het transport zijn’
  PREMIUM
  PORTRET

  Manon van Opdorp: ‘Ik wil niet de grootste, maar wel de beste in het transport zijn’

  Op 28-jarige leeftijd nam Manon van Opdorp (40) de Van Opdorp Transportgroep in Sas van Gent over van haar vader. Dat was niet haar droom, maar door zijn terminale ziekte, haar liefde voor hem en een groot verantwoordelijkheidsgevoel sprong ze in het diepe. Ze worstelde, kwam boven en bouwde, als vierde generatie aan het roer, het familiebedrijf verder uit. Na dertien jaar continu het gas erop, neemt ze volgend jaar een jaartje vrij.
 2. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
  PREMIUM
  REPORTAGE

  ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

  Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”