Reneé van der Hulle bij de drie struikelstenen voor het oude huis en winkel van de familie Labzowski aan het Havenplein in Zierikzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Reneé van der Hulle bij de drie struikelstenen voor het oude huis en winkel van de familie Labzowski aan het Havenplein in Zierikzee. © Marieke Mandemaker

Renées broertje van 2,5 jaar werd voor drie rijksdaalders verraden en omgebracht in Auschwitz

ZIERIKZEE - Als de kurk eenmaal van de fles is, gaat Renée van der Hulle-Ossendrijver los. Vol verhalen zit ze over de omgebrachte Joodse inwoners van Zierikzee. Hun struikelstenen verdienen een poetsbeurt.

  1. De kermiskoers van Axel is terug én vormt de start van een nieuw klassement: ‘Iedereen was direct enthousiast’
    PREMIUM

    De kermis­koers van Axel is terug én vormt de start van een nieuw klassement: ‘Iedereen was direct enthousi­ast’

    Het was voor de Axelaars vorig jaar een onaangename verrassing. De traditionele kermiskoers had de coronacrisis niet overleefd en was van de TMZ-kalender verdwenen. Dat was echter het sein voor het organisatiecomité van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. ,,We konden gelijk vanuit alle hoeken op de nodige steun rekenen”, zegt Jan van de Broeke namens de organisatie. Als kers op de taart vormt de wedstrijd dinsdagavond de start van een gloednieuw vier kernen-klassement.
    Axel