Reeën nemen een duik in de Westerschelde. ‘Zoiets heb ik nog nooit gezien’

VIDEOKLOOSTERZANDE - Op zijn tochten op de racefiets komt hij wel vaker reeën en vossen tegen. Maar zondag zag Jochem Roels uit Kloosterzande iets dat hij nog nooit had gezien: drie dartelende en zwemmende reeën in de Westerschelde. ,,Ik dacht: wat ligt daar nou in het water?”

Jochem was net een kwartiertje onderweg voor een rondje van een kilometer of 100. ,,Ik reed rond de 30 kilometer per uur, briesje schuin mee, redelijk op mijn gemakje.” Genietend van de omgeving zag hij op de Kanaaldijk tussen Kampen en Zeedorp iets dat hij nog nooit heeft gezien. ,,Drie reeën in het water. Het was zo mooi dat ik even ben afgestapt en mijn telefoon heb gepakt om wat foto’s en een video te maken.”

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.