De Zonnetrein in het eerste seizoen tijdens een stop in de Gentsestraat in Hulst.
Volledig scherm
De Zonnetrein in het eerste seizoen tijdens een stop in de Gentsestraat in Hulst. © Voor IETS gaat de zon op

Redding Zonnetrein Hulst lijkt nabij

HULST - Animo voor het behoud van de Hulster Zonnetrein is er genoeg. Voorstellen de routes interessanter te maken ook, maar het wachten is op mensen die de kar figuurlijk willen trekken. ,,Ik denk dat het uiteindelijk wel goed komt”, zegt Zonnetrein-chauffeur Arnold Verbist na een drukbezochte bijeenkomst voor een doorstart. 

De Zonnetrein staat nu stil. Door een technisch mankement kan hij niet meer rijden. Maar dat is niet het grootste probleem; per 1 april stopt het huidige bestuur en zonder bestuur en sponsoren, blijft de trein aan de kant. De Zonnetrein rijdt sinds 2014 door de regio met vooral ouderen en kinderen als passagiers.

Quote

De Zonnetrein wordt veel blitser

Arnold Verbist, Chauffeur Zonnetrein Hulst

Meer vaste routes

Vijftien ondernemers uit de gemeente Hulst en net over de Belgische grens kwamen woensdagavond bij elkaar op uitnodiging van Martine van Wesemael van de Mariahoeve in Emmadorp. Ze praatten over een doorstart van de Zonnetrein. Verbist: ,,Er zijn ideeën geopperd voor speciale arrangementen, dat de Zonnetrein meer vaste routes gaat rijden tussen dorpen en boerderijwinkels of pleisterplaatsen met horeca. Dat is natuurlijk heel mooi, maar we hebben ook een bestuur en sponsoren nodig die het allemaal mogelijk moeten maken.” Om het voor sponsoren aantrekkelijker te maken te investeren in de Zonnetrein, wordt het uiterlijk van de karretjes aangepast. Verbist: ,,De Zonnetrein wordt veel blitser!” 

Bestuursleden en voldoende sponsoren heeft de bijeenkomst nog niet opgeleverd, maar Verbist heeft hoe dan ook goede hoop. Wie de Zonnetrein een warm hart toedraagt of een bijdrage wil leveren, kan zich aanmelden bij welkom@opdemariahoeve.nl