Volledig scherm
Hans Goedhart in actie tijdens het Nederlands kampioenschap in Gaasterland. © Eigen foto

Recreatieruiters Zeeuws-Vlaanderen vieren eerste lustrum met vierspanrijden

WESTDORPE - De Vereniging Recreatieruiters Zeeuws-Vlaanderen bestaat vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt zondag 26 mei gevierd bij het Hippisch Centrum in Westdorpe met onder meer een demonstratie vierspanrijden.

De vereniging telt inmiddels ruim 75 leden en heeft als doel de belangen van recreatieruiters en -menners te behartigen bij instanties als gemeenten, de provincie, Staatsbosbeheer en het waterschap. De focus ligt momenteel op het realiseren van ruiterroutes in Zeeuws-Vlaanderen. Die zijn er nog niet, maar door het steeds groeiend aantal recreatieruiters (ruiters die niet meedoen aan wedstrijden) zijn veilige, gemarkeerde routes wel gewenst. Met de drie gemeenten wordt bekeken of het uitzetten van ruiterroutes mogelijk is. De vereniging houdt zich ook bezig met activiteiten voor recreatieruiters zoals buitenritten en informatiemiddagen.

Het eerste lustrum wordt gevierd met speciale gasten. De Middelburgse Hans Goedhart (vorig jaar won hij zilver op het NK vierspanrijden) komt zondag om 16.15 uur een demonstratie geven bij Westdorpse manege. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement