De Viking Idun op de scheepswerf in Amsterdam, waar het ter reparatie lag.
Volledig scherm
De Viking Idun op de scheepswerf in Amsterdam, waar het ter reparatie lag. © Onderzoeksraad voor Veiligheid

Rapport over de aanvaring riviercruiseschip en een chemicaliëntanker op Westerschelde laat langer op zich wachten

DEN HAAG - Het rapport over de aanvaring van een riviercruiseschip en een chemicaliëntanker vorig jaar op de Westerschelde laat langer op zich wachten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) verwacht aan het einde van de zomer zijn bevindingen te kunnen publiceren.

Op 1 april 2019 raakte het Zwitserse cruiseschip Viking Idun, op weg van Antwerpen naar Gent, de Maltese chemicaliëntanker Chemical Marketer in de flank. De aanvaring gebeurde even na middernacht ter hoogte van Terneuzen. Vijf opvarenden van het cruiseschip raakten gewond. Het ongeval leidde afgelopen voorjaar tot zorgen over de veiligheid van de drijvende hotels. 

Het ongeval op de Westerschelde was voor de OVV aanleiding om een onderzoek in te stellen. De verwachting was dat rond dit voorjaar de uitkomsten bekend zouden worden. Dat wordt dus later. De OVV denkt eind mei zijn  bevindingen naar de betrokken partijen  te kunnen sturen. Die kunnen het rapport dan inzien en er commentaar op leveren. Nadat die opmerkingen zijn verwerkt, kan het definitieve rapport openbaar worden gemaakt.

  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.