Volledig scherm
Giel van Boom, raadslid TOP/Gemeentebelangen. © Jean Lou de Gucht

Raadslid: ‘Pak oneerlijke concurrentie Belgische ziekenhuizen aan’

TERNEUZEN - Oneerlijke concurrentie van Belgische ziekenhuizen moet worden aangepakt. Terneuzens raadslid Giel van Boom (TOP/Gemeentebelangen) doet die oproep.

Aanleiding is het rumoer dat vorige week ontstond over een informatiekrant die ziekenhuis AZ Zeno in Knokke huis-aan-huis liet verspreiden in West-Zeeuws-Vlaanderen. ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen reageerde boos, omdat AZ Zeno onder ‘haar duiven’ aan het schieten is. Dat steekt ZorgSaam des te meer, omdat Nederlandse verzekeraars wel ziekenhuisbehandelingen in België vergoeden, maar Belgische andersom in Nederland niet, zoals ZorgSaam-bestuursvoorzitter René Smit eerder op een debat in Oostburg meldde.

Raadslid Van Boom haakt daarop in met schriftelijke vragen aan B en W van Terneuzen. Het kan volgens hem niet zo zijn dat er zo'n verschil bestaat tussen lidstaten van de Europese Unie. Hij vraagt het college van B en W van Terneuzen actie te ondernemen richting andere grensgemeenten en landelijke politieke partijen. De tijd is er rijp voor, denkt hij, met oog op de Europese verkiezingen 23 mei.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement