De nieuwe kerk van de Gerformeerde Gemente in Yerseke wordt, inclusief torenspits, 45 meter hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe kerk van de Gerformeerde Gemente in Yerseke wordt, inclusief torenspits, 45 meter hoog. © PZC

Raad van State: megakerk Yerseke voor 2000 mensen mag er komen

YERSEKE/DEN HAAG - Vrijwel alle bezwaren tegen de bouw van de nieuwe kerk van de Gereformeerde Gemeente in Yerseke zijn van tafel geveegd door de Raad van State. Op één punt hebben de bezwaarmakers gelijk gekregen, maar dat foutje mag de gemeente van de hoogste bestuursrechter wegpoetsen door binnen vier weken een herstelbesluit te nemen.

 1. Raad van State buigt zich over bouw van 2000 plaatsen tellende kerk in Yerseke
  live

  Raad van State buigt zich over bouw van 2000 plaatsen tellende kerk in Yerseke

  DEN HAAG - Mag de Gereformeerde Gemeente in Yerseke, na jaren van voorbereidingen en wachten, in 2019 beginnen met de bouw van een nieuwe kerk aan de Steeweg in Yerseke? Als het aan een groep omwonenden ligt niet. Zij leggen zich niet neer bij het in juli vorig jaar genomen besluit van de gemeenteraad van Reimerswaal. Vandaag proberen ze de Raad van State te overtuigen dat het plan moet worden teruggedraaid. Vanaf 10.30 uur doet verslaggever Joeri Wisse live-verslag via Twitter.
 2. Eis: acht maanden cel voor Axelaar voor inrijden op dronken plaatsgenoot
  PREMIUM

  Eis: acht maanden cel voor Axelaar voor inrijden op dronken plaatsge­noot

  MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk was donderdag nog redelijk genadig met zijn strafeis tegen de 23-jarige L. M. uit Axel: acht maanden cel en een rijverbod voor negen maanden. De tien maanden cel die M. nog van een eerder vonnis boven het hoofd hingen, had Suijkbuijk er ook nog bij kunnen eisen, maar hij gaf M. nog een kans door zijn eerder opgelegde proeftijd met een jaar te verlengen.