Volledig scherm
© StockPZC

Raad Sluis zélf schuldig aan 'bouwstop' aan kust

SLUIS Als de Sluise gemeenteraad blijft weigeren een verhuurverplichting op te leggen aan eigenaren van nieuwe appartementen, ligt bijna elke ontwikkeling aan de kust stil. Daarvoor waarschuwde wethouder Peter Ploegaert woensdag tijdens een commissievergadering.

De provincie bepaalde vorig jaar dat nieuwe recreatiebouw voortaan verhuurd móet worden. De raad legde die eis naast zich neer. Raadsleden vrezen, met ontwikkelaars, dat kopers zullen afhaken. Sindsdien blokkeerde de provincie al meerdere aanvragen voor een omgevingsvergunning voor nieuwe complexen, in de wetenschap dat een rechter de provincie, als 'hoger overheidsorgaan', gelijk zal geven. "U bereikt nu dus dat de boel compleet stil ligt", vertelde Ploegaert.

B en W stelt de raad daarom voor de verplichting te stellen dat de helft van appartementen binnen een nieuw complex in de verhuur gaat. "De provincie verplicht eigenlijk volledige verhuur, maar we gaan ervan uit dat we hiermee voldoende goede wil tonen", gaf Ploegaert aan. De raad neemt op 23 februari een besluit.