Bijna tachtig oude straatnaamborden vonden eind 2019 een nieuwe eigenaar tijdens de veiling in De Triangel.
Volledig scherm
Bijna tachtig oude straatnaamborden vonden eind 2019 een nieuwe eigenaar tijdens de veiling in De Triangel. © Guido van der Heijden

Project ‘Spelen in Binnenstad’ Terneuzen maakt kans op titel Kern met Pit

TERNEUZEN - Het Terneuzense project Spelen in de Binnenstad is in de race voor de titel Kern met Pit. Als het project wint heeft het duizend euro meer te besteden.

Eind vorig jaar veilde de Terneuzense Wijkraad Centrum de oude straatnaambordjes uit de binnenstad. De opbrengst van dik drieduizend euro zou ten goede komen aan de binnenstad. De aanvankelijk bescheiden plannen werden groter omdat de gemeente Terneuzen er nog eens vijftienduizend euro in stak. Woningcorporatie Clavis deed er nog eens duizend euro bij.

Speelroute

Met het geld wordt een speelroute uitgezet bestaand uit speeltoestellen, spellen op de grond en kleine aanpassingen aan al bestaande speelplekken. Met het ruimere budget willen de binnenstadbewoners twaalf nieuwe speel- of beweegplekken in de wijk bouwen.

Kern met Pit beloont ieder jaar een project waar inzet van de bewoners zelf wordt beloond. Terneuzen is met Spelen in de Binnenstad een van de kandidaten. De Zeeuwse winnaar wordt bekendgemaakt op het We Doen Het Samen Festival op 28 maart 2020. Deze doet vervolgens mee aan de landelijke finale.