Kinderopvang en basisonderwijs is in België een stuk goedkoper dan in Nederland. Veel ouders uit de grensstreek brengen hun kinderen daarom in België naar school. Gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen moet een middel worden om dat tegen te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderopvang en basisonderwijs is in België een stuk goedkoper dan in Nederland. Veel ouders uit de grensstreek brengen hun kinderen daarom in België naar school. Gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen moet een middel worden om dat tegen te gaan. © Rene Manders

Proef met gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen

PollTERNEUZEN – De landelijke politiek denkt er nog over na, maar in Zeeuws-Vlaanderen wordt het vanaf 1 januari al gewoon gedaan: gratis kinderopvang. Op drie locaties worden kinderen tot en met twaalf jaar straks kosteloos twee dagen per week opgevangen.

 1. Rutger Schonis trok ten strijde tegen de tol, en met succes: ‘Het kabinet kan niet meer om afschaffing heen’
  PREMIUM

  Rutger Schonis trok ten strijde tegen de tol, en met succes: ‘Het kabinet kan niet meer om afschaf­fing heen’

  MIDDELBURG - Onrechtvaardig, die tol in de Westerscheldetunnel. Dat moet anders, dacht Rutger Schonis bijna een jaar geleden. Hij zat toen nog in de Tweede Kamer voor D66. De Middelburger mobiliseerde zijn collega’s van CDA, VVD en ChristenUnie. Samen droegen ze het kabinet op uit te zoeken hoe van die tol af te komen. ,,Het kabinet kan niet om de uitkomsten heen.”
 2. Geëmotioneerde Hugo Kramer in rechtszaak overval-Hrieps: ‘we zijn geruïneerd door deze bende’

  Geëmotio­neer­de Hugo Kramer in rechtszaak over­val-Hrieps: ‘we zijn geruïneerd door deze bende’

  MIDDELBURG - In de rechtbank in Middelburg is dinsdag een begin gemaakt van de rechtszaak tegen acht mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige geldroof na muziekfestival Hrieps. Van de acht waren er vier aanwezig. Op vragen van de rechter zeiden de mannen van niks te weten of beriepen ze zich op hun zwijgrecht. Hrieps-organisator Hugo Kramer las een emotionele verklaring voor. ,,We zijn volledig geruïneerd door deze gewelddadige roofbende.”