Volledig scherm
Balkunstenaar 'Tikkie Takkie' Touzani in actie in Hulst. © Camile Schelstraete

Proberen scoren tegen tikkie takkie Touzani

videoHULST - Alsof er een magneetje zit in de bal en in zijn schoenen. De bekende freestyle balvirtuoos Soufiane 'tikkie takkie' Touzani gaf zondag in Hulst een demonstratie van zijn kunnen. 

Soufiane Touzani  (30) is straatvoetballer én rapper uit Rotterdam. Hij brak in 2005 door toen hij voor het populaire computerspel FIFA Street trucs deed en zelf ook een personage had in de game. Touzani was een goede voetballer en had veel in zijn mars, maar door een rugblessure moest hij opgeven. ,,Mijn rug staat scheef en er kwam een pin in. De dokter zei dat ik niet meer competitief mocht voetballen, een balletje proberen hoog houden, mocht wél. En dat ben ik dan maar gaan doen. En na een jaar kwam ik erachter dat ik er best goed in was."

Touzani heet inmiddels met de beste voetballers van de wereld al zijn trucjes uitgehaald die hij post op zijn populaire Youtubekanaal. Ook presenteerde hij het tv-programma Z@ppsport. 

Tientallen kinderen wachtten zondag bij het sportveld van Invictus in Hulst op de komst van Touzani. Ze mochten tegen hem proberen te scoren tegen een potje één tegen één. Khalid (14) uit Hulst durfde het wel te proberen. Binnen een minuutje had hij al twee tegengoals te pakken. ,,Dit is zó moeilijk. Hij is zó ontzettend snel!" In een razend tempo gaat de bal van zijn schouder, naar het puntje van zijn tegen en dan weer met een sierlijke uithaal naar zijn knieholte. Ook de Hulster wethouder Jean Paul Hageman probeerde nog wat, maar hij kreeg de bal fijntjes tussen zijn benen door gespeeld.

Touzani was in Hulst op uitnodiging van het jongerenwerk van stichting Hulst voor Elkaar. HvE wil een jongerenzaalcompetitie opstarten en hoopte dat Touzani de jeugd er een beetje warm voor kon maken. Hij spoorde de kijkers dan ook aan het zaalvoetballen een kans te geven. 

Senna Nafa (10), een speelster bij HVV'24, zou wel willen, maar baalde toen ze begreep dat deelname pas mogelijk was vanaf 12 jaar. ,,Heb ik nog een paar jaar om mijn hooghouden te oefenen." Volgens de Hulster jongerenwerkster Rose Mandungu waren er na afloop zo'n veertig  inschrijvingen binnen voor het zaalvoetballen.