Volledig scherm
SDO speelde in een aardappelkisten-arena. © Edy de Witte

Potje ballen in arena van aardappelkisten

LAMSWAARDE – Voetballen in een aardappelkist arena. Voetbalvereniging SDO uit Lamswaarde had zaterdag de primeur van deze unieke wedstrijdvorm. 

,,Het jaarlijkse wijkentoernooi als afsluiting van het seizoen was duidelijk een aflopende zaak. Minder deelnemers en ambiance”, zegt organisator Edwin Strobbe. ,,Tussen pot en pint is het idee van de aardappelkistarena ontstaan.”

Leutklasse

Een plaatselijke landbouwer leverde zo’n tachtig grote aardappelkisten aan, die omzoomden een veldje van 35 bij 20 meter. Tien teams meldden zich aan, ze gingen in twee categorieën, de leut- en koningsklasse, de strijd met elkaar aan. 

Eindejaarsfeestje

Strobbe: ,,Vijf tegen vijf in wedstrijdjes van tien minuten en zowel heren als dames in de arena. Met een kritische VAR bovenop de kisten leverde dit een ludiek schouwspel op. Een feesttent en terrasjes rondom de arena maakten het sportieve SDO eindejaarsfeestje compleet. ‘s Avonds volgde nog een afsluitende party met feestzanger Marco Kanters. Winnaars: Leutklasse CV de Mutsen; Koningsklasse: FC Hebbes de Kip;

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement