Volledig scherm
Na een reddingspoging kon ook de politiejeep niet meer weg. © PZC

Politiejeep en agent kopje onder bij reddingsactie voor de kust van Renesse

RENESSE - In een poging een man te redden die niet meer op tijd van een zandplaat voor de kust van Renesse af kon, is een politiejeep door het water verzwolgen. Het is wachten op laagwater tot de wagen kan worden weggehaald.

Het voorval gebeurde dinsdagmiddag rond 15.00 uur, ter hoogte van strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse. ,,Er zat een burger vast op een zandplaat", vertelt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage. ,,Hij kon niet meer weg. Toevallig was ook de politie ter plaatse. De agent wilde de man helpen."

Zwemmen

Maar de politiejeep raakte vast. ,,Uiteindelijk hebben de man en de agent zich zwemmend moeten redden", vervolgt Uytdehage. ,,Dat is gelukkig goed afgelopen."

Met de wagen gaat het minder goed. ,,Die zal, als het water is gezakt, moeten worden geborgen."

  1. Metamorfose oude Veerhaven Terneuzen gaat vierde fase in

    Metamorfo­se oude Veerhaven Terneuzen gaat vierde fase in

    TERNEUZEN - Terneuzen heeft er wat voor over om de band tussen de binnenstad en de Westerschelde aan te halen. Een speelplaats aan het water, uitkijkpunten en moderne oversteekplaatsen naar de oude Veerhaven en omgeving zijn al aangelegd. Het werk gaat door. De vierde fase is begonnen met de aanleg van nog twee oversteekplekken, vanuit de Westkolkstraat naar de boulevard en van de Grenulaan naar de Oostsluis. Tot 31 december loopt ook nog een prijsvraag van wat dé trekpleister moet worden, het Icoon. Het project moet in 2022 volledig afgerond zijn.