Politiehelikopter met panne bij Westdorpe krijgt hulp van broer

videoWESTDORPE - Wie zondagmiddag door de polder bij de Axelse Vlakte in Westdorpe reed moet raar hebben opgekeken: hier stonden twee politiewagens én twee politiehelikopters.

Eén van de helikopters had een surveillancevlucht boven Zeeuws-Vlaanderen gehouden vanwege recente straatraces. Maar rond 17.00 uur ontstond er een technisch mankement en moest de helikopter aan de grond gezet worden. Er was sprake van een voorzorgslanding, niet van een noodlanding.

Een monteur werd vanaf Schiphol ingevlogen met een tweede politiehelikopter. Deze landde naast zijn broertje op de Gemeenschappelijkeweg in Westdorpe. Nadat de reparatie was voltooid en de overtrekkende regenbuien weg waren, zijn beide helikopters terug naar de basis bij Schiphol gevlogen.

De verkeerspolitie had de weg tijdelijk afgezet.

Volledig scherm
Twee politiehelikopters en twee politieauto's in Westdorpe. © HVZeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.