Volledig scherm
De grondstoffen werden gevonden in een vrachtwagen die in Utrecht was gestolen. © Politie Zeeland

Politie vindt weer grote hoeveelheid drugsmaterialen in Zeeland

KAPELLE - De politie heeft zondag op de Wrangeweg in Kapelle opnieuw een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs gevonden.

De materialen, waarvan wordt vermoed dat ze waren bestemd voor de productie van drugs, werden aangetroffen in een kleine witte vrachtwagen. Een voorbijganger meldde rond 9.00 uur bij de politie dat de vrachtwagen geparkeerd stond langs de Wrangeweg, in de polder in Kloetinge. De Wrangeweg is een verbindingsweg tussen de Spaanweg en de Abbekindersezandweg en is uitsluitend voor fietsers en bestemmingsverkeer.

Toen de politie een kijkje nam, bleek dat één van de achterbanden van de vrachtwagen lek was. De witte Mercedes bleek in Utrecht te zijn gestolen. Toen de politie het voertuig wilde laten weghalen, meldde de berger dat er een onbekende zware lading in de laadbak zat. Het bleek dat in de vrachtwagen een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs was opgeslagen.

De vrachtwagen is voor onderzoek meegenomen; de materialen zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt de herkomst van de materialen en de vrachtwagen. Enkele dagen geleden werd in Rilland een grote hoeveelheid grondstoffen voor xtc-pillen gevonden. De recherche onderzoekt of deze vondsten met elkaar verband houden.

De politie roept mensen die mogelijk informatie hebben over de grondstoffen of de vrachtwagen, zich te melden via 0900-8844, via het politie WhatsApp nummer 06-12207006 of eventueel anoniem via 0800-7000.