De drugsvondst in de woning in Breskens was omvangrijk.
Volledig scherm
De drugsvondst in de woning in Breskens was omvangrijk. © Politie Zeeland - West-Brabant

Politie pakt drugsdealer in Breskens dankzij tips van omwonenden

BRESKENS - De oproep van de gemeente Sluis aan inwoners van Breskens om mee te helpen drugsoverlast aan te pakken, werpt vruchten af. Dankzij tips van inwoners kon de politie dinsdagavond een 28-jarige vermeende drugshandelaar aanhouden.

De gemeente verspreidde twee maanden geleden als proef huis-aan-huis een brief in Breskens waarin werd gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van drugsoverlast. Zelfs bij vermoedens is het goed je al te melden, werd Bressiaanders voorgehouden.

Daarna kreeg de politie meldingen met het vermoeden dat vanuit een woning in het dorp drugs werd gedeald. Die werd dinsdag doorzocht. Er werden cocaïne, amfetamine en zakken hennep gevonden. De 28-jarige bewoner had ook spullen in bezit voor de kweek van hennep. Hij is aangehouden, en de drugs zijn vernietigd. De burgemeester van Sluis heeft nu de mogelijkheid de woning voor drie maanden te sluiten. Daarover is nog geen besluit genomen.

Of de brief nu in meer kernen wordt verspreidt, bekijkt de gemeente Sluis nog. ,,Dat is mede afhankelijk van de specifieke problematiek in de verschillende kernen", geeft een woordvoerster aan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
    PREMIUM

    Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

    SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.