Volledig scherm
Brand Hotel Marie in Philippine is aan de linkerachterzijde (op de achtergrond) ontstaan, een plek die slecht zichtbaar is vanaf de weg. © Boaz Timmermans

Politie onderzoekt brand Hotel Marie in Philippine

PHILIPPINE - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand die vorige week dinsdag het gloednieuwe, over enkele weken te openen Hotel Marie in Philippine grotendeels verwoestte.

,,De brandweer heeft niet in eerste instantie het vermoeden dat er sprake is geweest van brandstichting”, drukt een politiewoordvoerster zich voorzichtig uit, ,,maar sluit dat ook niet uit.” Vandaar dat de politie een onderzoek is begonnen. De woordvoerster kan niet zeggen wanneer de resultaten bekend zullen zijn. ,,Wij zijn daarvoor ook afhankelijk van andere instanties.”

Joris Jansen, mede-eigenaar van Hotel Marie, is er uiteraard van op de hoogte dat de politie onderzoekt of opzet in het spel is geweest. Ook de verzekeraar is daarmee bezig. ,,Voorlopig gaat het om een vermoeden‘’, reageert Jansen bedachtzaam. ,,Het is nog afwachten.”

De eerste melding van de brand kwam vorige week dinsdagochtend om vijf voor vier binnen. Het vuur is ontstaan aan de linkerachterzijde van het hotel, een plek die zeker in het donker slecht zichtbaar is vanaf de openbare weg. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.