Volledig scherm
Wilma Bres cold case Cold Cade dossier © politie

Politie krijgt tien tips over brute moord op zus van Terneuzense

TERNEUZEN  - Bij de politie Den Haag zijn 10 tips binnengekomen over de brute moord in 1989 op de toen 32-jarige Wilma Bres in Delft. Of daar de gouden tip bij zit is nog niet duidelijk.

Na bijna 30 jaar is het nog steeds een raadsel: wie is verantwoordelijk voor de brute moord op de 32-jarige Wilma Bres in Delft? En wat was het motief? Marianne Sikkens-Bres uit Terneuzen vraagt zich af wie haar zusje op 15 juli 1989 op beestachtige wijze van het leven beroofde.

Wilma Bres werd vermoord na een optreden in het theater Delft. Ze vertolkte een rol in de musical Sweeney Todd. Bres werd pas de volgende ochtend op straat gevonden, badend in een grote plas bloed. Haar fiets lag vol bloedspetters in de bosjes. De medicijnstudente was met meerdere messteken om het leven gebracht. Grootschalig politieonderzoek leidde nooit tot een aanhouding.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de moord. Daarop heeft de politie 10 tips gekregen. Hoe bruikbaar ze zijn, moet blijken. De politie loopt alle tips na, aldus een woordvoerder van de politie Den Haag.