Op de Sloelaan in Terneuzen ontstond dinsdag een grote samenscholing van leerlingen. De politie voorkwam dat die uitmondde in een vechtpartij.
Volledig scherm
Op de Sloelaan in Terneuzen ontstond dinsdag een grote samenscholing van leerlingen. De politie voorkwam dat die uitmondde in een vechtpartij. © Camile Schelstraete

Politie heeft signalen dat leerlingen in Terneuzen vandaag weer met elkaar willen vechten

Update 7.57 uurTERNEUZEN -  De politie vermoedt dat scholieren in Terneuzen vandaag opnieuw met elkaar op de vuist willen. Berichten op sociale media duiden op een nieuwe confrontatie. 

De politie probeert te achterhalen waar die vechtpartij gaat plaatsvinden. Dinsdag rukten agenten massaal uit om een confrontatie in en nabij het speeltuintje aan de Sloelaan de kop in te drukken. Het speeltuintje bevindt zich in de omgeving van het Lodewijk College en Scalda aan de Zeldenrustlaan. Daar was een via social media verspreid bericht een grote samenscholing ontstaan.

 Wat precies de aanleiding was om in de Sloelaan met elkaar op de vuist te willen gaan, is nog niet duidelijk. In een informatiebrief aan de ouders van de leerlingen laat het Lodewijk College weten dat er op beide locaties van de school (Zeldenrust en De Rede) zich incidenten in en rond de school hebben afgespeeld. De school roept ouders op met hun kind(eren) in gesprek te gaan over de gebeurtenissen en wat de gevolgen van een dergelijk bericht op social media kunnen zijn.

Kleine groepjes jongeren werden dinsdag rond 15.15 uur door de politie uit elkaar gedreven, maar tot een grote vechtpartij kwam het niet. Een persoon werd gearresteerd vanwege het niet tonen van legitimatie.

De politie heeft buurtbewoners verzocht om contact op te nemen wanneer zij bij het uitgaan van de scholen groepen jongeren zien samenkomen bij met name de speeltuintjes. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.