Volledig scherm
De Westerscheldetunnel © Evert van Moort / NV Westerscheldetunnel

Politie haalt wielrenner uit Westerscheldetunnel

BORSSELE - De politie heeft zaterdag een wielrenner uit de Westerscheldetunnel gehaald. De jonge fietser reed door de Oostbuis, die ongeveer tien minuten werd afgesloten voor het verkeer.

De wielrenner, die richting Borssele fietste, kon door de agenten in veiligheid worden gebracht. Waarom hij de tunnel was ingereden, is onbekend. Hoe het incident wordt afgehandeld door de politie is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder bestaat de kans dat de wielrenner een bekeuring krijgt.

  1. At Lucien van Impe mosselen met zijn overleden rivaal José Manuel Fuente?

    At Lucien van Impe mosselen met zijn overleden rivaal José Manuel Fuente?

    TERNEUZEN - Oud-winnaar van de Tour de France Lucien van Impe en schrijver Filip Osselaer komen 25 oktober naar Terneuzen voor een lezing in Porgy & Bess. In de jaren zeventig was de Spaanse wielrenner José Manuel Fuente een grote tegenstreven van Van Impe. Hij overleed in 1996. Tenminste, dat dacht iedereen. Maar zeven jaar later werd Van Impe uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen, door een man die beweerde Fuente te zijn. In het boek De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde de rekening vroeg en verdween) heeft Osselaer uitgezocht hoe dat mogelijk was. De wielrenner en de auteur spreken erover. Aanvang: 20 uur.