Volledig scherm
Een van de mannen bij de overval. © Politie

Politie geeft video vrij van daders brute overval Poolse supermarkt Terneuzen

VIDEOTERNEUZEN - De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de mannen die zaterdagavond een brute overval pleegden op een Poolse supermarkt in Terneuzen. Daarbij raakte twee werknemers van de winkel gewond. 

De politie heeft na overleg met het Openbaar Ministerie besloten om beelden vrij te geven van de overvallers. Daarop is te zien hoe de mannen de hoek van de Veemarkt met de Nieuwstraat inrennen. De politie vraagt mensen die de twee herkennen om contact op te nemen. Dat kan via de meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch op 0800-7000 (zaaknummer 2019-133384).

Tekst gaat verder onder video.

De overval vond zaterdagavond rond 21.00 uur plaats. De overvallers slopen met wapens via de achterdeur de Poolse supermarkt binnen. Daar takelden ze een 28-jarige en 24-jarige werknemer toe. De oudere werknemer (28) liep meerdere steekwonden op en werd met spoed naar een ziekenhuis in Gent gebracht. Zijn situatie is inmiddels stabiel. De 24-jarige werknemer kreeg klappen en raakte lichtgewond.  

De daders sloegen na de overval op de vlucht. Meerdere getuigen zagen één van de mannen in de Nieuwstraat rennen. Hij had een bivakmuts op en in elke hand een mes. Volgens de politie waren er twee daders, beide met licht getint uiterlijk en mager postuur. Eén zou 1.70/1.75 m lang zijn en in donkere kleding gekleed, de ander zou 1.80/1.85 m lang zijn en gekleed in een groen shirt. De laatste zou donker krullend haar tot in zijn nek hebben.

Meerdere getuigen zagen één van de mannen in de Nieuwstraat rennen. Hij had een bivakmuts op en in elke hand een mes. Via de Nieuwstraat gingen de daders via het trapje de Dijkgang in, richting Dijkstraat. Daar renden ze naar Café Wilhelmina op de hoek en verdwenen ze de Korte Kerkstraat in (zie kaartje onder). Het is onbekend of ze iets hebben buitgemaakt.

Het onderzoek is nog in volle gang. Rechercheurs hebben verschillende getuigen gehoord. Ook in de supermarkt zijn rechercheurs nog bezig om sporen te verzamelen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement