Volledig scherm
© Marcel Modde

Poging tot moord op agent: schoten gelost op Zeeuw (23) na vluchtpoging

ZIERIKZEE - Een 23-jarige man uit Zierikzee die verdacht wordt van een incident waarbij de politie vrijdagavond schoten heeft gelost, heeft zich zaterdagmiddag bij de politie gemeld. Hij wordt verdacht van een poging tot doodslag of moord omdat hij op een agent was ingereden met zijn auto. De verdachte zit momenteel vast.

Om half twaalf vrijdagavond kreeg de politie een melding van vuurwerkoverlast op de parkeerplaats van de Lidl aan de Schelphoekstraat. Daar twintig minuten later aangekomen, stonden er drie jongens. ,,Die hebben we aangesproken op de melding en ze hebben zich keurig netjes gelegitimeerd. Daar viel verder op dat moment niks op aan te merken", aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Piepende banden

,,Vervolgens willen de collega's ook de bestuurder aanspreken van een auto die daar staat en die gaat er met piepende banden vandoor. Hij rijdt bijna één van de collega's aan. Het lijkt een bewuste actie. De collega die daar naast staat, heeft daarop meerdere schoten gelost op de vluchtende auto, die er vandoor gaat." De politieman op wie werd ingereden, werd geschampt en liep geen ernstige verwondingen op. Onbekend is ook of de bestuurder door de kogels werd geraakt.

Een politiehelikopter en eenheden uit Rotterdam-Rijnmond werden ingezet voor de opsporing van de auto. Aanvankelijk waren er ook geluiden dat er sprake was van drugshandel. Hoewel de locatie bekend staat als plek waar wordt gedeald, is daar in relatie tot dit incident nog geen indicatie voor, aldus Uytdehage.

Volledig scherm
Politie is op zoek naar de voortvluchtige in Zierikzee. © Marcel Modde